Go Back   The Digital Darkroom - Digital photography Forums > Photography Section > Olympus Digital Camera User Group

Olympus Digital Camera User Group A support group for users of the Olympus E-300 E-500, the new E330 as well as any other Olympus digital camera's

Reply
 
Thread Tools
Old 27-01-2013, 15:09   #1
Esquire
 

staffie's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: wirral england
Posts: 43
how do i

how do i tether my e 410 to my laptop . tried studio 2 nothing. laptop is toshiba
staffie is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2013, 15:12   #2
Viscount
 

craigs's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Peterborough UK
Posts: 523
have you tried Lightroom that's what I use for tethering.
__________________
A photograph is a moment of time captured forever.
craigs is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2013, 18:25   #3
Esquire
 

staffie's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: wirral england
Posts: 43
Hi Craigs just downloaded trial lightroom still no joy, do i need plug in
staffie is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2013, 21:38   #4
Marquis
 

superbrad's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Derbyshire DE212??
Posts: 3,030
I am a Canon user Not Olympus so not conversant with the camera range.
But are you sure the 410 is talking to your laptop ?
Can you download pictures to the laptop via the USB cable ?

Not sure whether its relevant but you don't tell us what OS you are using.

Regards Ian



.
__________________
If in doubt ask2xEOS7D=EOS40D=EF70-200MMf2.8 ISL=EF100-400mmf/4.5-5.6 ISLUSM=EFS17-55MMf/2.8 IS=EF100mmf2.8 MACRO=Tamron150-600mmDi VC USD=Speedlight 580EX MK11=EF1.4xII & EF2xII Converters=BG-E2 Grip Web Page http://www.superbradphotos.webspace.virginmedia .com/
superbrad is online now   Reply With Quote
Old 27-01-2013, 22:08   #5
Viscount
 

craigs's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Peterborough UK
Posts: 523
After doing a little research online as far as I can see you can tether your camera using the Olympus Studio (version 2 & up).

Also... it seems that Lightroom hasn't got the updates yet for your camera.

What version of Olympus studio are you using?

Craig
__________________
A photograph is a moment of time captured forever.
craigs is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2013, 14:59   #6
Esquire
 

staffie's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: wirral england
Posts: 43
Hi system is win7 oly studio 2 itis now telling me it cant find camera so will try to sort this out thx everyone
staffie is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 07:45.



Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
The Digital Darkroom Forums. All rights Reserved. All articles and reviews Copyright - unauthorised reproduction is prohibited