Go Back   The Digital Darkroom - Digital photography Forums > Photography Section > Konica Minolta - Sony User Group

Konica Minolta - Sony User Group A discussion group for users of the Konica Minolta and now Sony range of Digital Cameras

Reply
 
Thread Tools
Old 14-01-2012, 18:38   #1
V.I.P. & Boomerang mod
 

fatman's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Oxfordshire UK
Posts: 10,062
Odd memory problem

My little P&S Sony Cyber-Shot DSC S75 ( 3.3mp ) has a strange problem with memory cards.

When the original 8mb memory stick is in the cam, the error message ' No space on card ' comes up. Ive formatted in the cam and on the PC. On the PC I used FAT 32

I bought a memory stick duo 2gb with the appropriate adapter, and when thats in the cam i get the error message -' Memory Stick Error '

Again there are no files on the card. I cannot format that one because i simply cannot make the format option in the menu , work its magic. I havent yet tried to format this big card on the PC, in case thats what messed up the 8mb original

I can only format the tiny 8mb original in the cam itself...even so, formatting doesnt wiork
__________________
RSPB supporting member. Dogs Trust supporting member.
Nikon D300 + Tamron 70-350 + Nikkor 70-210 + Nikkor 20 Ais + Manfrotto & Giottos
fatman is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2012, 20:10   #2
V.I.P. & Boomerang mod
 

fatman's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Oxfordshire UK
Posts: 10,062
PS

Both 8mb original, the adapter, and 2gb Pro duo 'Magic Gate ' ( lol ) are all genuine sony
__________________
RSPB supporting member. Dogs Trust supporting member.
Nikon D300 + Tamron 70-350 + Nikkor 70-210 + Nikkor 20 Ais + Manfrotto & Giottos
fatman is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2012, 01:12   #3
V.I.P. & Boomerang mod
 

fatman's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Oxfordshire UK
Posts: 10,062
Sorted
__________________
RSPB supporting member. Dogs Trust supporting member.
Nikon D300 + Tamron 70-350 + Nikkor 70-210 + Nikkor 20 Ais + Manfrotto & Giottos
fatman is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2012, 02:38   #4
Admin
 

Rebel's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: UK
Posts: 28,332
Tell us how you fixed it Pete, it may well help others with a similar problem.
__________________
Regards
Rebel

If Canon Can, Rebel Can too, YOU Can, with a Canon



My Gallery (Work in progress but getting there slowly)
My personal site (Work in progress but also getting there slowly)
Rebel is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2012, 19:03   #5
V.I.P. & Boomerang mod
 

fatman's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Oxfordshire UK
Posts: 10,062
Firstly Barry, i found out ( it took some time too ) that the S75 Cybershot cannot use any Memory Stick Pro or Pro Duos in an adapter.

So the upshot is that only the original 8-128mb sticks can be used

As for the problem with the original stick, i dont know why, ...but what fixed it was pressing the tiny reset button on the bottom, which is so small i needed the manual to tell me where it was. This needs a fork prong or a ball point pen or something.

Soon as this was pressed, the card started working.

I found some info the net , again this took a while, that formatting these cards on the PC should be done using FAT if under 4gb, and FAT32 for 4gb and over. I dont know if that was the problem
__________________
RSPB supporting member. Dogs Trust supporting member.
Nikon D300 + Tamron 70-350 + Nikkor 70-210 + Nikkor 20 Ais + Manfrotto & Giottos
fatman is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 19:03.



Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
The Digital Darkroom Forums. All rights Reserved. All articles and reviews Copyright - unauthorised reproduction is prohibited